lördag 2 januari 2010

Sagan om den stora julgruppen.

Det var en gång en kund som kom in i en blomsteraffär, vi kan kalla den för Royal blommor och sa: -Jag vill beställa den största julgruppen och det är viktigt att den är stor, för jag ska vinna över min bror om vem som kan ge den största julgruppen till mamma. Expediten i affären tog emot beställningen och lovade med hela sitt hjärta att hon skulle göra den största julgruppen hon någonsin gjort. Många dagar gick hon och funderade över vad hon skulle göra tills det plötsligt kom in en man som sa: -Jag behöver den största julgruppen du har och jag behöver den nu på en gång! Expediten svarade:- Tävlar du möjligvis med din bror? Mannen svarade förvånat:- Ja, hur visste du det? Expediten svarade:- Jo, din bror har redan varit här och beställt! Men den största julgruppen vi har den står i fönstret, fortsatte expediten och plockade fram den stora julgruppen. Mannen tittade nervöst och sa:- Oj, behöver jag verkligen den stora för att vinna?
- Ja, absolut minst behöver du den för din bror har verkligen varit generös.
- Ja men jag tar den då!
Stackare tänkte expediten, han kommer inte ha en chans mot sin bror.
Julafton närmade sig och efter mycket planerande var den stora julgruppen färdig och den var STOR. När mannen kom sa expediten:- Här är din julgrupp och Grattis till vinsten för du kommer att vinna!
-Hur vet du det? Frågade mannen förvånat.
-Jo, din bror var här för några dagar sen och köpten den största julgruppen vi hade men han var rätt chanslös.
Mannen skrattade och svarade- Det där var inte min bror!
-Vad menar du? Frågade expediten nervöst?
-Min bror bor i Stockholm och kommer inte ner förrän om några timmar så du har lurat någon annan stackare, hahaha.
Expediten önskade verkligen att den stackare hon lurat åtminstonne vann tävlingen!

Detta hände för ca 6 år sedan och varje år gör vi samma beställning och varje år försöker vi komma på något nytt, men nu har mamsen ingen mer plats till fler blommor, så de senaste åren har vi försökt att sätta i blommor som hon kan plantera ut. Vi har även stoppat i olika små julklappar som ljus, änglar och tomtar och det verkar ha vara uppskattat. Men de har alltid varit stora, och förra årets julgrupp var nära att döda katten med sin tyngd. Men så plötsligt så hände det de här året (2009)! Huvudsaken var inte längre att gruppen skulle vara stor och det kunde även vara andra saker i den än blommor! Hallelulja! Så vi gjorde ett stort fat med miniväxter, murgröna, hyacinter, ljus, änglar och pynt. Något helt annorlunda, men förhoppningsvis uppskattat. Vi får väl se nästa år;)
Inga kommentarer: