tisdag 6 januari 2009

En blomsterupplevelse i New York

I början av december åkte jag en sväng till New York på bröllopsresa. Det kanske verkar lite taskigt mot de andra att sticka iväg mitt i all julrusch men jag ville så himla gärna uppleva NY under julmånaden. Såklart så var jag tvungen att spana in deras blomstertrender och jag trodde att jag skulle komma hem med en massa inspiration. Det blev faktiskt inte riktigt så, iallfall inte av det jag såg. Deras allra populärste julblomma var julstjärnan och den syntes verkligen överallt! Tvåa på prispallen kom en annan kändis nämligen amaryllisen. På Trump Tower hade de gjort ett stort hav vid en av restaurangerna med bara julstjärnor med säkert hundratals stycken.

Jag var inne i 3 butiker på Manhattan och de hade inte så mycket färdiga arrangemang mest somsagt julstjärnor och amaryllis. Det här lustiga arrangemanget stod utanför en av affärerna och kort efter att vi fotat det kom en man och hämtade tillsammans med de andra arrangemangen nedan. Han tittade på oss som om vi skulle stjäla arrangemangen. Öhh man vet inte riktigt var det här arrangemanget börjar eller slutar.


Såklart så var deras kransar överdrivet stora!

Denna butik låg i China Town och var mycket ähm...märklig! Det gick knappt att komma in i butiken för det stod stora växter överallt och väldigt blandat. Man kan se på bilden ovan att de har ställt ut sykulenter på gatan bara sådär...
Inga kommentarer: