måndag 28 januari 2008

Lite cultnyheter....














Vi har bland annat tagit hem, magnetkrukorna (bilden ovanför) som man kan fästa en valfri magnet på (till påsken får vi en söt kyckling som man kan sätta på). Nytt för våren är också serien "rosa" i grönt och rosa med rosor på som syns på andra och tredje bilden. Vi har även tagit hem diskmedelpumpen och vasen som man kan sätta diskoborsten i samt lite annat smått och gott!! En hel del har ju fått följa med hem om man säger så......man kan ju inte låta bli.....

söndag 27 januari 2008

Ska du gifta dig?












Några tips inför val av brudbukett och bröllopsblommor;

1, Välj en form som du tycker om och som passar dig. Ska det vara en kompakt bukett, eller en droppformad eller någon annan modell? Välj även ut blommor och färg som du vill ha i din bukett. Det finns en hel del bilder att titta på, på nätet. Det är alltid lättare att ha en bild med sig när du går till din blomsteraffär, så vet de vad de ska utgå ifrån.

2, Ska brudgummen ha coursage och ska tärnorna, bestman osv ha blommor? Oftast ska ju dessa blommor matcha brudbuketten.

3, Vad ska ni ha på borden? Man kan göra allt från pampiga arrangemnag till att ha enkla vaser med en snittblomma i och murgröna slingrat på bordet.

4, Ska det vara blommor i kyrkan? Ofta har kyrkorna små rör som sitter fast i bänkraderna, där man kan sätta en enkel blomma som exempelvis en ros.

5, Tänk på att boka din blomsteraffär i tid. Tyvärr går det inte att ta emot för många bröllop till ett datum. Hos oss går det bra att boka in ett datum för att vara säker och komma in och bestämma blommor senare när det börjar närma sig.

Såklart så behöver man inte veta vad man vill ha, utan man kan komma in och diskutera fram ett alternativ! Det är inte alla som vet exakt hur deras bukett ska se ut och vi har tex pärmar att titta i, där man kan få förslag.

Vi kommer att ha ett bröllopstema i butiken, när det gäller dukning. Efter påsk kommer vi till att visa olika varianter på bordsdekorationer och dukningar och det kommer vi såklart att även visa på bloggen! Lycka till och njut av er planering!

fredag 25 januari 2008

Stressigt stressigt!












Idag har vi haft rätt så många gravbuketter som skulle iväg i morse. Hoppas och önskar innerligt att familjen, släkten och vännerna får en fin begravning att minnas.



Kan man bli kär i en färg?









Då har jag nog blivit det i rosa............

onsdag 23 januari 2008

Svarta band...

I Sverige är det inte lika vanligt eller inte vanligt alls att ha svarta band i sorgdekorationer eller kransar, som det är i andra länder. Den här kransen skulle ett företag ha som har sina färger i gult och svart. Är man nära släktning är det vanligast att ha vitt band. Men man kan även välja att matcha bandet med buketten, det finns till och med band efter flaggor.

måndag 21 januari 2008

bordsdekoration á Cult design










Idag har vi dukat bordet med nya Cult saker, i svart och rosa. Vi har använt ljusmanchetterna som servettringar och även servetterna är från Cult. Nytt för våren är locken med olika hål som man sätter på krukorna. Hålen är i olika storlekar så de passar olika blommor. Man kan variera med att ha flera blommor eller endast en blomma i. Snyggt!!

Lite vårnyheter...












Lite vårnytt har kommit in. Vi håller på att packa upp Cult design och hoppas på att kunna få upp sakerna idag!



Tulpaner, tulpaner, tulpaner!!




Förra veckan var det tulpanens dag och också starskottet för en jätteförsäljning av just tulpaner. Många vill även ha just tulpaner till gravbuketter. Bilden här ovan är en kistdekoration med ett hav av lila och rosa tulpaner. Den doftade ljuvligt med all ginst i. Man brukar ju säga att tulpaner ska stå i iskallt vatten och i lite vatten för att de inte ska växa. Dessutom med pappret om en stund. Nu kommer nya råd att de ska stå i mycket vatten. Personligen tror jag på det gamla rådet med lite vatten men man får ju testa sig fram vad man själv tycker är bra!

tisdag 8 januari 2008

Några favoriter....







Här är några favoriter från västanvinden, de limegröna Garden flowers korgarna. Helt underbara till vårplanteringar. För övrigt så var det mycket i limegrönt den här våren också, en klassisk vårfärg......


Västanvinden...

























Igår var vi på Västanvinden och beställde lite vårkrukor, och här är lite bilder på axplock från vad vi beställde. Som vanligt har vi alltid otur med vädret när vi ska åka dit. Vi skulle egentligen åka i lördags men då kom blixthalkan, och igår var det snöblandat regn, slask och minusgrader, ingen bra kombination.



fredag 4 januari 2008

Blomsterkurs

I början av december hade vi 2 kurser, där man fick göra sina egna dörrkransar! Tjusiga blev de! Bilden längst ner var mallen men alla fick göra precis som de ville.

Puh........

Nu kan vi äntligen pusta ut!! Bloggen har tyvärr blivit åtsidosatt på grund av jul och nyårskaos i butiken. Hela december månad har bestått av tidiga mornar och sena kvällar. På lillejulafton så fick jag ta taxi hit från Malmö (där jag bor) eftersom det inte gick bussar så tidigt. Taxichauffören tyckte att det var jättekonstigt att jag skulle ut till en blomsterbutik så tidigt. Nu är det bara till att städa upp allting efter julen, det är glitter och halm överallt! Det var roligt att plocka fram allting men minst lika roligt att plocka bort allt! Imorgon åker vi och tittar på vårkrukor från Västanvinden, alltid lika roligt. Tar med kameran så kanske vi kan visa lite av våra inköp. Nästa vecka kommer förhoppningsvis vårsortimentet från Cult Design som vi har beställt! Jippie!! God fortsättning!!